dimecres, 12 de març del 2008

DIA DE LA PALMA

A Barcelona, tan a la Sagrada Família com a la Rambla de Catalunya hi ha instal·lat el mercat del ram.

Els firaires es lamenten de que cada cop hi ha menys gent interessada en comprar palmes i palmons ja que avui en dia les festes religioses han perdut protagonisme en aquest país i que no té sentit comprar si després no l'has d'anar a fer beneïr. Deien que sort en tenen dels inmigrants llatins que són creients i mantenen la tradició, però que l'import de les palmes els sembla molt alt i amb branques d'olivera i llorer ja passen.


La qüestió és que per una cosa o altra no fan negoci.

Sóc de l'època en la que el dia de la palma marcava l'entrada de la primavera. Estrenavem roba de mudar de colors clarets i mitjonets curts. Tinc una muntanya de fotos familiars d'aquest dia. Feia un fred de mil dimonis i després una setmana malalts.
Tot i no ser creient, en guardo un bón record.

12 comentaris:

Pere Tor ha dit...

Hola que tal.
Em dic Pere i jo vaig anar a un col.legi religiós quan era petit, malgrat aixó estic d'acord que les costums com ara el dia de la Palma han perdut molt protagonisme.
Per una banda está el consumisme, basicament representat per el cotxe i el turisme de cap de setmana que ens ha fet desertar de moltes costums religioses. Per l'altra la mundialització, que ens fa "comparar" les diferenents opcions de fe i per tant ens fa ser més critics a l'hora de valorar-ne les suposades virtuds.
Malgrat aixó el ser humá necessita creure en alguna cosa.

Bruguers ha dit...

Hola Pere, gràcies per llegir-me.
També dir-vos a tots que, després de l'escrit, m'han agafat ganes d'anar a veure una d'aquestes fires i avui amb tren i metro m'he plantat a la Sagrada Família a passejar per la Fira de Rams i, realment, no hi havia gent ni mirant.
Per altra banda al TN deien que demà a les 15h començava "l'operació sortida de Setmana Santa"
Penso que si m'ho pogués permetre també sortiria algun dia per trencar la rutina.

Unknown ha dit...

Hola bruguers. Pues a Elx cuasi viuen tot lany pensant en el diumenge de rams. Tenen palmeres per tot arreu.
Besades

Pere Tor ha dit...

Direu que es una ximpleria, ara que ja ningú es practicant, trobo que fa falta trobar-se els diumenges en algún lloc amb els veíns, donar-se la ma, fer bons proposits per a la propera setmana i criticar els vestits que porten els altres. Es podría inventar una missa pagana?.

Carme Sànchez Martín ha dit...

El diumenge de rams estrenava roba, tot i que generalment no era gaire del meu gust, i em feien la foto de rigor,...Em ve a la ment l'olor agradable que feia la palma quan la compràvem i m'entristia força quan se secava i agafava aquell color "caxumbo" penjada del balcó de casa.

Tinc millors records del dia de la mona: suposo que perquè sóc molt llaminera i quasi-addicta a la xocolata... ;-)

Pere Tor ha dit...

Em sap greu que es perdi una fira tant entranyable com la de rams, però així es la vida. El nostre jovent avui en dia prefereix una nintendo o un pokemon. O el saló del manga a la Farga de l'Hospitalet. Els temps canvien. Ens hem d'anar adaptan als temps moderns.

Montse ha dit...

Yo també tinc bons records del dia de la Palma, roba nova, sabates, mitjonets, i fotos, em feia molta il.lusió, potser més per la roba nova.
Ara que al preu que s'han posat les palmes, un s'ho ha de pensar dues vegades.

Pere Tor ha dit...

Intentar?
Uf millor no intentar res.
l'amistad éntre ser humans és l'unic que compta.

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Projetores, I hope you enjoy. The address is http://projetor-brasil.blogspot.com. A hug.

Brie ha dit...

Tengo que confesar que no me acuerdo para nada de lo que hacía el domingo de ramos... me parece recordarme a mi misma andando por la calle con una palma, pero está claro que no hizo mucha mella en mí, porque el recuerdo lo tengo en la penúltima neurona, al fondo a la derecha, como los lavabos de los bares :D

Unknown ha dit...

Hola bruguers, tienes un premio en mi blog.
Besos.

Salva ha dit...

Anota-ho a la teva agenda: El proper dia 19 d' abril és la data de la Moguda dels 80's. Tant la Montse com jo t' esperem.