diumenge, 20 de gener del 2008

Taller de Civisme

Fa mesos vaig adherir-me al Pacte pel civisme de Castelldefels en el qual em comprometia a fomentar el civisme i el bon ús de l'espai públic del poble. Em va semblar una tontada ja que si ests educat i net no sé quin pacte has de signar, però ho vaig fer per alló de ser participativa.
Ja no ho recordava i ahir vaig rebre per correu una circular de l'Alcalde, Sr. Antonio Padilla, dient que durant aquests mesos han estat recollint les adhesions tan de persones com d'entitats i estudiant les propostes. Manifesta la satisfacció per l'acollida. M'agradaria saber el nombre d'adhesions que han tingut.

Dit això, el proper 26 de Gener a les 10 del matí, en el Centre Cívi Frederic Mompou se celebrarà un taller participatiu sobre el civisme que, segons diu l'Alcalde, servirà per elaborar un Pla d'Acció del Pacte. Al cap de tants mesos encara s'ha d'elaborar un Pla.
M'he inscrit al taller ja que segons, l'Alcalde, la meva aportació també serà important i així entre tots FAREM UNA CIUTAT MILLOR I ON TOTES LES PERSONES QUE LA GAUDIM ENS POGUEM SENTIR CÒMODES.
Si voleu tafanejar us deixo l'enllaç.
Aquests temes els trobo tan obvis que em costa creure en l'efectivitat de les xerrades. La pedagogia és important però tenint en compte de que les persones incíviques no hi aniran, els assistents donarem voltes i voltes sobre un tema que ja el portem a terme.

dimecres, 16 de gener del 2008

ANEM AL CINEMA?









i moltes més són novetat a les cartelleres i, mentrestant,



tots els mitjants de comunicació comuniquen que el Ministerio de Cultura xifra en 20 milions les persones han (hem) deixat d'anar al cinema durant l'any 2007 a l'estat espanyol (les xifres catalanes no les sé). És una xifra preocupant, diuen. Però, ja se sap, els canvis que fem les persones alhora d'omplir el temps lliure té aquestes coses:
Mentre escrit això, no sóc al cinema, ni al teatre, ni llegeixo un llibre, ni faig ganxet, ni parlo amb amics ni ...

He anat pensant les raons que m'han portat a no anar gaire al cinema i m'han sortit les següents:
  1. M'agrada (agradava?) anar al cinema. Crec que sí.
  2. No m'agraden les sales del centres comercials. N'estic segura.
  3. M'agrada veure una bona pel·lícula en una sala gran i amb bon sò.
  4. No m'agrada que es permeti menjar i beure (soroll i olors/pudors variades)
  5. M'agrada quedar-me fins al final. Veure els títols de crèdit i escoltar la banda sonora.
  6. No m'agrada que la majoria de gent s'aixequi abans no acabi.
  7. No m'agrada que segueixin sonant telèfons. Això que avisen.
  8. No m'agrada que es parli tant dins les sales.
  9. No m'agrada que la majoria de pel·lícules que vull veure no les programin a Castelldefels.
  10. No m'agrada haver d'anar al cinema a Barcelona: 2 entrades, sopar abans o després de la pel·lícula, el desplaçament i, sobretot l'aparcament. No saps on deixar el cotxe i si optes pel parquing... valoreu vosaltres mateixos el preu de la pel·lícula.
  11. M'agradaria veure alguna pel·lícula doblada al català (dolenta per dolenta en el meu idioma). A Castelldefels i Gavà no és possible.
  12. No m'importa gents, veure una projecció en versió original. És més hi ha pel·lícules que crec és indispensable veure l'original. A Gavà i Castelldefels impossible.
  13. No baixo pel·lícules d'internet perque no es veuen tant bé com comprades o llogades al video-club. No penseu que és per alló del frau. Ja ens ho deuen cobrar per qualsevol altre lloc.
  14. Si llogo la pel·li i la veiem a casa vol dir: llums enceses, telèfon que sona, pausas per anar a fer qualsevol cosa. Realment a d'ésser un film poc rellevant, sinó pateixes.

Poques vegades gaudeixo d'una pel·lícula i això ha fet que poc a poc deixès d'anar al cinema.