dilluns, 27 d’octubre del 2008

WALL STREET I ELS MICOS (L'he rebut per e-mail)

Un dia va arribar a una petita comunitat caribenya un senyor molt ben vestit que va instal·lar-se a l’únic hotel que hi havia. L’endemà molt aviat, va dirigir-se a inserir un anunci al diari local

“Estic disposat a comprar cada mico que em portin de la selva per 10$ “

Els pagesos, que sabien que el bosc era ple de micos, van sortir de pressa a caçar-los. L’home va comprar-los tots.
Al dia següent, donat que ja quedaven pocs micos a la selva i era difícil caçar-los, els pagesos van perdre tot l’interès.

Llavors l’home va decidir oferir 20$ per cada mico. Els pagesos tornaren a sortir corrents de cacera. L’home ben vestit va tornar a comprar tots els micos.

La quantitat de micos va seguir disminuint i l’home va millorar l’oferta fins a 25$ El resultat va ser immediat: els pagesos van tornar a la selva.

L’home va haver de marxar cap a ciutat i el seu ajudant va dirigir-se als pagesos:

“Mireu la gàbia plena de milers de micos que el meu cap us ha comprat per a la seva col·lecció. Us els ofereixo a vosaltres per només 35$ i quan arribi el meu cap de la ciutat podeu tornar-los-hi a vendre per 50$”

Els pagesos van agafar tots els estalvis que tenien i van comprar tots els micos. Contents de l’operació mercantil, van asseure’s a esperar que el senyor elegant tornés al poble.

Només van veure una gran gàbia de micos comprada amb tots els estalvis de la seva vida.
Aquesta és una noció del que és la Borsa i el Mercat de Valors.

dimecres, 22 d’octubre del 2008

No estem mai contents

Com som les dones! Ara resulta que l'Angela Merkel presuntament s'ha queixat de que Nicolas Sarkozy té unes "maneres" massa carinyoses. No estem mai contentes!
El que aquest home de mida petita i ego gran no enten és que una dona vulgui ser tractada d'igual a igual. Ni més ni menys. Si creu que ha de petonejar i abraçar Merkel també hauria de fer-ho amb Zapatero, per exemple.
I parlant de Zapatero, com president del govern d'Espanya, creu que seria interessant participar a la cimera del 15 de novembre a EEUU on intentaran buscar solucions a la crisi financera mundial per tan d'evitar-ne altres en un futur. Resulta que Espanya no ha estat convidada perquè no és ni un país ric ni emergent. Què és?
Sarkozy que ara és "amic" sembla ser que intercedirà perquè Espanya pugui participar-hi tot i que creu que Polònia no voldria ser menys i demanarà assistir-hi.
A l'estat espanyol hi ha que s'ha ofès per la comparació. Per què?

Als catalans no ens ofen que ens equiparin a Polònia. De tota la vida ens han anomentat "polacos"

Si assisteix Espanya i Polònia, potser ens sentirem representats en algun moment de la cimera.


Sense acritut.

divendres, 17 d’octubre del 2008

"El Planeta"

El filòsof i escriptor basc, entre altres coses, Fernando Savater ha guanyat el premi Planeta amb la novel·la "La hermandad de la buena suerte".
Aquest home, visceral, maleducat, intolerant, intransigent... Un home amb un odi tan profund a Catalunya i a l'idioma català, ha aconseguit venir fins a Barcelona, entendre els rètols de les carreteres, carrers i d'algunes botigues (poques) Potser fins i tot ha sentit a gent parlar en català tot arriscant-se a agafar una urticària. En definitiva, què no serà capaç de fer pel mòdic preu de 601.000€ ??? Sí senyor! Això són conviccions!

La finalista ha estat Ángela Vallvey amb la també novel·la "Muerte entre poetas"
A aquesta dona, només la coneixia de tertulies de la TV i em cau gairebé tan grossa com Savater (si és possible) No fa gaire, deia que li molestava molt que la gent pensés que tenia afinitat amb el PP i la veritat és que jo també m'emprenyaria. No només té afinitat, és la millor comunicadora de les idees del trío calavera (Aznar, Acebes i Zaplana)
No coneix la llibertat d'expresió. Bé la seva llibertat sí. De vegades de tant radical-nacionalista-espanyola que és, em resulta còmica.

Aquest any ni tan sols regalaré aquests llibres.

dimecres, 8 d’octubre del 2008

Què passa quan cau una dent?

-Bruguers, quan cau una dent passa el "Ratoncito Perez"? - va preguntar-me un nebot meu de 5 anys fa uns quants mesos.
-A casa meva no. A casa, sempre han passat els "angelets"
-I per què no et passa el "Ratoncito Pérez"?
-I jo contesto rient: Com ha de passar un ratolí i que a sobre es digui Pérez per aquest poble?
El nen rumia i deixa la conversa.
Ahir un company de classe (quina peça!) d'una estrabada va arrencar-li una dent i al vespre va recordar la conversa i demanava a la seva mare que "passés l'angelet" però no, ha passat el "Ratoncito"


Segons tinc entès el "Ratoncito Pérez" és un personatge d'un conte escrit per un jesuita dedicat a Alfons XIII per celebrar que li va caure una dent quan tenia 8 anys.
El ratolí (Pérez) vivia amb la seva família dins una caixa de galetes de la "Confitería Prats" a Madrid.

Aquest ha estat el primer personatge fictici al que se li ha fet un homenatge.



Quan jo era petita no crec que els meus pares haguéssin sentit a parlar mai d'aquest personatge i com que no hi havia gent "forastera" les tradicions d'altres llocs ni les coneixiem. Jo vaig saber d'ell bastant gran. Suposo que el fet de ser un "angelet" el que porta (portava) els regals de les dents als nens i nenes seria per misteri religiós. Ni idea.

diumenge, 5 d’octubre del 2008

Trobada





Aquest era l'aspecte de l'Avinguda Mistral avui al migdia. Tot apunt per informar a qui ho desitgés sobre l'eurodirectiva de les 65 hores de treball a la setmana.
.
La veritat és que no sé si hi havia gaire gent ja que desconec les espectatives de l'acte.
Després de les petites xerrades informatives hi havia una butifarrada pel mòdic preu de 2 €.
Espero que dimarts dia 7 a la manifestació que hi ha convocada acudeixi més personal.
.
.
...
.
Realment, el que més gràcia m'ha fet és conéixer els amics blocaires de la foto.
Si us sap greu que estigui penjada m'ho dieu i la retiraré.

dissabte, 4 d’octubre del 2008

Eleccions als EE.UU


"Sisplau, no votis", diu irònicament DiCaprio només començar l'espot.
"Aquest és un dels més grans desastres econòmic de la història dels EE.UU"
"No votis... tret de que t'importi el sistema de salut", explica Halle Berry.
En el vídeo es parla del control de les armes, el mediambient, els drets de les dones, els drets civils, el preu de la gasolina, la guerra, l'economia, els drets dels homosexuals, l'abortament, l'educació...
"Us importen aquest temes?" es pregunta Halle Berry ... "doncs haurieu d'anar a votar", afirma.
Més endavant recorda als ciutadadans d'EE.UU que s'han de registrar abans de votar i que només els queda fins el dia 4 d'octubre i que poden fer-ho a través d'un web.
"Si només es tracta del vostre futur", diu sarcàsticament Jennifer Aniston.
Al final, tots animen al públic a reenviar el vídeo a totes les persones que considerin que anar a votar és important.
"Si després de veure aquest vídeo, encara no vas a votar, no sé què més dir" acaba Di Caprio.
M'agrada la iniciativa d'aquests "famosos" però a la vegada em fa pena que m'agradi. Dóna la sensació de que Obama és progressista i res més lluny de la realitat. És el "progressista" d'Estats Units. Aquí aquest home seria ...

dijous, 2 d’octubre del 2008

Salvem el català

Potser ja ho heu fet , però val la pena tornar a fer-ho.

Cal que entreu al web del parlament europeu i cliqueu a la pestanya del català, i després reenviar el correu. Si la visitem molta gent no eliminaran la versió catalana!

www.europarl.cat/



Aquest lloc web és una traducció calcada, perfecta i impecable de la web del Parlament Europeu feta per un jove de Lleida. Ho sembla, però no és el web oficial. Malgrat que el web autèntic està traduït a més de vint llengües europees, moltes de les quals amb molt menys parlants que el català (*), el Parlament Europeu ha denunciat el plagi i vol fer tancar la versió catalana. Si fins ara no s'ha tancat és simplement perquè s'han quedat sorpresos de les moltes visites que ha rebut. Per tant, passeu -si us plau- aquesta informació als vostres contactes: com més visites més possibilitats hi ha que s'ho repensin!
Llengües com el letó, l'estonià, el finès o l'eslovè, així com el maltès -amb només uns 300.000 parlants- tenen estatus de llengua oficial a Europa. En canvi el català amb uns 9.500.000 parlants i sent la desena llengua europea en importància, no té cap reconeixement en l'àmbit europeu.
PASSA-HO, si et plau.