dimecres, 8 d’agost del 2007

IMPULSOS IRRESSISTIBLES

Ahir en un programa de ràdio parlaven dels impulsos. Alguns son inconscients i d'altres meditats. Unes persones no es creuen capaços de fer res atrevit o transgressor i altres ho converteixen en el seu modus vivendi.
Això és més o menys el que deien:
  • Les persones que practiquen esports extrems com el bungee (pot ser ponting) busquen el risc i la satisfacció instantània. Darrera d'aquesta pulsió pel risc pot amagar-ser un transtorn anomenat novelty seeking (predisposició a l'impulsivitat).
  • El comportament agressiu, com el maltractament domèstic o de gènere i la violència del carrer presentan alteracions en alguns neurotransmisors cerebrals com la dopamina i la serotonina.
  • La curiositat per noves experiències i la poca sensibilitat al perill durant l'infancia, fa que des de molt joves s'abusi de l'alcohol i d'altres substàncies psicotròpiques. Les persones impulsives són les més fàcils d'enganxar.
  • En les alteracions de la conducta alimentaria, com la bulimia o l'anorèxia es detecten transtorns impulsius. De menjar, de no menjar, de vomitar i d'utilitzar laxants i diurètics. Les dues malalties són aparentment psíquiques i diuen son degudes a tensions sexuals i socials produïdes pels canvis físics associats a la pubertat, que es presenten com una fòbia als aliments.
  • La impulsivitat està en la base d'aproximadament un 70% de les conductes suïcides, especialment en les tentatives repetides, segons els psiquiatres.
  • Entre l'1 i el 3% de la població és ludòpata. Els jugadors patològics senten un desig intens i incontrolable de jugar i s'imaginen constantment en l'acte lúdic i l'entorn que envolta el joc.
  • Anar de botigues de vegades no és sa. Les compradores impulsives, (dones joves amb dinerets i problemes psíquics) senten una gran tensió interna que deixen anar després de la compra.
Jo que sempre he pensat que era un persona impulsiva, després del que diuen els professionals crec que sóc prudentíssima.

1 comentari:

garmir ha dit...

és clar que ets prudentissima.

Bruguers, si t´agraden els temes de piscológia , navegant per internet, vaig descobrir un bloc interessant.

http://eldivandigital.blogspot.com

Està bastant bé.

Eiii, com ha anat lo de la feina, espero que bé, qué no has dit res.

Endavant.