diumenge, 19 d’agost del 2007

L'entrevista de El Periodico

d'avui, és a la Carina Mejías, Portaveu del Partit (Partido?) Popular al Parlament. Diu moltes coses. Cap m'agrada. Suposo que ja vaig predisposada a que sigui així.
Seguint en la línia d'aquest partit i la de Ciutadans (Ciudadanos?) ella diu textualment :
"A Catalunya no hi ha llibertat perquè no pots triar la llengua en què escolaritzes els teus fills ni la llengua en què retoles la teva botiga. Si hi ha sancions és que no hi ha llibertat. Hi ha un intervencionisme absolut en el tema de la llengua"
En el tema de les escoles, no m'ha interessat mai esbrinar-ho ja que la meva opció és la d'escola catalana, de bon nivell pedagògic i com més idiomes aprenguin, millor.
Si la meva filla arriba a anar a la universitat, li impartiran les classes amb l'idioma que el profe consideri oportú. Ella no tindrà cap problama. Sap els dos. El castellà està al carrer, TV, cinema, premsa, etc. Els no catalans o l'aprenen a l'escola o no el sabran mai a la vida. És la seva opció. Pitjor per ells.
En quant a les botigues, em faig un tip de riure amb el que declara (ho prediquen tant que ja s'ha instal·lat com cert en l'imaginari de molts no catalans) Si a Castelldefels se sancionessin les botigues pel fet de no retolar en català, l'Ajuntament no sabria què fer amb els diners (i no tenen ni un cèntim) Si no hi ha llibertat, com és que a Castelldefels (repeteixo) cada dia s'obren comerços retolats i anunciant els seus productes només en castellà?
Ara a obert un altre restaurant amb el suggerent nom de "La Mafia en la mesa" M'encanta. Quina imaginació!! Un nom que et convida a entrar!! Per favor...

5 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Buguers:
Va, avui farem una mica de debat politic que si no és molt avorrit.

La Carina Mejias dóna la casualitat de que la cónec personalment, és molt treballadora (i orgullosa)peró de la linia dura espanyolista, el tema de la llengüa, els obsessiona.

Piqué feia un PP complementari a CIU, és una pena que se´l hagin esvandit i han possat al Sirera desde Madrid, als militants no ens han consultat per res, per aixó no vaig voler anar al seu acte de proclamació.
Primaries internes, encara que.... no saps els cavernicoles que tenen "sueltos" per Urgell, pobre Piqué, quan que ha aguantat.

Bruguers ha dit...

Les disciplines de partit suposo que deuen ser necessàries per anar tots a una, però per mi, que no milito, les trobo una falta de coherència personal.
A l'hivern escolto el programa de debat polític "La nit" de COM RÀDIO i només necessito fer zapping radiofònic quan ténen de convidats del PP a Mejías, per xula; a Sánchez Camacho, per l'excessiva verborrea, a Sirera per infumable (no vull posar un altre adjectiu) i, com no, Garcia Albiol (no dic res que sóc una senyora, jeje)
Dels altres partits n'hi ha que m'agraden i que no, però no em provoquen el rebuig d'aquests.

´´ ha dit...

Garcia Albiol es lo peor que se ha inventado , sale en un debate en canal 25 . esta en mi club de personas que no aguanto :

Guti ( futbolista ) , Garcia Albiol , Aznar , Felip Puig , Corbacho ( politico ) Sobraques .... La verdad es que tengo unos cuantos .

garmir ha dit...

Hola Bruguers:
Alguns dels que esmentés els conec personalment desde fa anys i........alguns son aixi i......altres no, la Mejias es una xula peró inteligent, quan menys t´ho penses t´ha clavat l´espasa verbal. El Sirera, pobret no dóna per més com l ´Albertito que repeteix el mateix discurs 20 vegades.
Altres son meravellosos i simpàtics com el Piqué i la Nebrera, gent mágnifica i carinyosa.
Una Abraçada.

Salva ha dit...

yo como Francis Black tengo una lista bastante larga. De hecho la de los que me gustan es bastante mas corta.