dimarts, 4 de setembre del 2007

BURKA

Al·lucinada, ofesa, insultada... així me sentit quan he llegit una petita notícia "sense importancia" al diari 20 minutos.
Resulta que uns empresaris de l'Índia han fabricat uns burka amb teixit "aiurvèdic"(*) i que l'estan venent magníficament a l'Aràbia Saudí.
Diuen que és tot un èxit perquè està fabricat amb plantes medicinals i amb poders curatius i jo dic, portar burka és cultura? És tradició? És què? És una putada, així de clar.
Fins quan han d'haver dones tancades en una presó de roba? I ara surten amb la xorrada "aiurvèdica" aquesta. Com si fos el gran benestar. Com que el teixit té poders curatius encara caldrà menys anar al metge, ja es curaran sóles!!!
Una bona màquina de fer calés han trobat aquests empresaris.

(*) Massatge aiurvèdic: Massatge originari de l'Índia per aconseguir un total estat de relaxació i benestar. No és necessari que tinguis dolor. És la resposta a un món d'estrés i pressa. És molt important donar al cos un tractament per donar-li salut mental i física, l'energia i la pau que necessita per funcionar millor. El massatge aiurvèdic traballa les emocions i el dolor a través del cos. Combat la depressió, angoixes, insomni, els dolors d'esquena, el cansament, augmenta l'autoestima i l'ànim.
I nosaltres sense portar burka, tan bé que estariem!!!


5 comentaris:

Montse ha dit...

Com es possible, de que en el segle XXI, hi hagi notícies d'aquest tipus??
Cada vegada tinc més clar, que el que mana en aquesta societat es el diner i el poder, com poden haver empresaris d'aquest tipus?
Bé, hem de treure, d'una vegada, el gurka a tothom, i no permetre que ni una sola dona més, es vegi empresonada.

garmir ha dit...

Hola:
El burka és una ofensa per les dones, als paisos occidentals haurià d´estar prohibit.

Salva ha dit...

Jo opino el mateix que en Garmir. És molt dificil interferir dintre dels països islamics i desde aquí dir-lis el que tenen o no que fer. Només es pot tractar de concienciar.
Però aquí a occident tindriem de ser més intransigents i no consentir aquestes coses. Jo he vist Burkas aquí a Catalunya i penso que aquesta gent té de fer quelcom per intentar integrar-se. No tindriem de ser tolerants en el que és una degradació a la dona.

Carme Sànchez Martín ha dit...

És increïble, horrible i indignant que en molts països les dones s'hagin de cobrir de cap a peus perquè els homes són incapaços d'autocontrolar-se. Queda tanta feina per fer...després perquè diguin que el feminisme està ja passat...

civisliberum ha dit...

D'acord amb garmir, a Europa es tendria que prohibir. Per ja, no es de rebut que nenes es presentin a la escola amb el cap tapat. No es poden manipular a les nenes de petites.