dimecres, 16 de gener del 2008

ANEM AL CINEMA?









i moltes més són novetat a les cartelleres i, mentrestant,



tots els mitjants de comunicació comuniquen que el Ministerio de Cultura xifra en 20 milions les persones han (hem) deixat d'anar al cinema durant l'any 2007 a l'estat espanyol (les xifres catalanes no les sé). És una xifra preocupant, diuen. Però, ja se sap, els canvis que fem les persones alhora d'omplir el temps lliure té aquestes coses:
Mentre escrit això, no sóc al cinema, ni al teatre, ni llegeixo un llibre, ni faig ganxet, ni parlo amb amics ni ...

He anat pensant les raons que m'han portat a no anar gaire al cinema i m'han sortit les següents:
  1. M'agrada (agradava?) anar al cinema. Crec que sí.
  2. No m'agraden les sales del centres comercials. N'estic segura.
  3. M'agrada veure una bona pel·lícula en una sala gran i amb bon sò.
  4. No m'agrada que es permeti menjar i beure (soroll i olors/pudors variades)
  5. M'agrada quedar-me fins al final. Veure els títols de crèdit i escoltar la banda sonora.
  6. No m'agrada que la majoria de gent s'aixequi abans no acabi.
  7. No m'agrada que segueixin sonant telèfons. Això que avisen.
  8. No m'agrada que es parli tant dins les sales.
  9. No m'agrada que la majoria de pel·lícules que vull veure no les programin a Castelldefels.
  10. No m'agrada haver d'anar al cinema a Barcelona: 2 entrades, sopar abans o després de la pel·lícula, el desplaçament i, sobretot l'aparcament. No saps on deixar el cotxe i si optes pel parquing... valoreu vosaltres mateixos el preu de la pel·lícula.
  11. M'agradaria veure alguna pel·lícula doblada al català (dolenta per dolenta en el meu idioma). A Castelldefels i Gavà no és possible.
  12. No m'importa gents, veure una projecció en versió original. És més hi ha pel·lícules que crec és indispensable veure l'original. A Gavà i Castelldefels impossible.
  13. No baixo pel·lícules d'internet perque no es veuen tant bé com comprades o llogades al video-club. No penseu que és per alló del frau. Ja ens ho deuen cobrar per qualsevol altre lloc.
  14. Si llogo la pel·li i la veiem a casa vol dir: llums enceses, telèfon que sona, pausas per anar a fer qualsevol cosa. Realment a d'ésser un film poc rellevant, sinó pateixes.

Poques vegades gaudeixo d'una pel·lícula i això ha fet que poc a poc deixès d'anar al cinema.

8 comentaris:

Carme Sànchez Martín ha dit...

Estic contenta que hagis tornat, et trobava a faltar a la xarxa...
Respecte al cinema, estic d'acord en molts dels punts que comentes: a mi també m'agrada veure les pel·lis én versió original i em molesta les actituds incíviques que molta gent (tot i que jo sóc de crispetes, però penso que com tot, es poden menjar amb educació i sense molestar al del costat). Jo ara m'he de conformar amb les infantils i aptes -quan ens podem "escapar" la meva parella i jo seleccionem davant la poca oferta i sovint, com tu dius, a Castelldefels es fa difícil...-, i intento inculcar al meu fill l'interès pel cinema i ensenyar-li bones maneres... i a vegades trobes cada situació i actituds familiars en les sales que són per llogar-hi cadires!!!!
A casa no m'agrada gaire veure'n, em disperso...

Montse ha dit...

Hola Bruguers!!!
Ja era hora de que sortissis, i que ens comentessis alguna cosa.
M'encanta el cinema, i veure películ.les, però quasi bé sempre les veig a casa, perquè anar al cinema surt molt car, i les baixo d'internet, a mí sí que s'em veuen bé.

´´ ha dit...

yo voy poco , es caro y la gente me molesta ,me molesta mucho .

Anònim ha dit...

Hola Bruguers,
A mi m'agradava molt anar al cinema però quan va començar a pujar els preus de forma exagerada, vaig començar a deixar d'anar.
Primer anava a veure les pel.lícules que sabia que m'agradarien i ara a vegades, em fa mandra i prefereixo més esperar a que surtin al videoclub i agafar-les.

garmir ha dit...

Hola Bruguers:
Jo acostumo a no anar al cinema, és car , prefereixo veure el que dónen per la tv o els canals digitals, com a casa no s´està enlloc.
Que passis bon dia.

Bruguers ha dit...

Jo també us trobava a faltar a tots i totes. No estava (estic?) en forma.

Carme: Jo ja he passat l'etapa de les pell·lis infantils tot i que ja saps el que diuen "a mesura que creixen les criatures, creixen el problemes" La meva filla m'ha sortit cinèfila (bé)i això vol dir: anar molt al cine, compar-se revistes de propostes d'oci, crispetes, aigua, bocata abans d'entrar, llaminadures i la pu... d'anar-la a buscar a BCN a l'1 del matí. Car i pesat.

A tots: Un dia m'agradaria parlar del teatre. Aquest any passat he anat bastant i tres entrades ÉS UNA PASTA!!!

Albert ha dit...

Anar al cine és una mica arriscat segons quan hi vagis. A mi em molen les últimes sesions entre setmana. els crios i pre-adolescents estan a casa, i els grupets d'amics que la lien no solen sortir.
EL menjar i el beure...i els telefons....tot això no ho pots evitar. Jo he estat veient pelis a mèxic, i la gent parlant pel mobil "oye mi ammor, estoy en el cine..." o xerrant amb el company, o tirant crispetes a la pantalla, i aixecant-se...això si, en V.O! hahaha. Paciencia tio...és el que hi ha.
Cuida't!

Salva ha dit...

Per veure bé les pelis d' internet has de baixar-te les que posin DVDrip. Aquestes estan copiedes d' un DVD original i es veuen perfectes.