diumenge, 6 d’abril del 2008

Guerra de l'aigua????

NO. GUERRA ENTRE VEÏNS.
Us explico:

Dijous al TN vespre dónen la notícia de que un veí de Castelldefels ha denunciat que en un bloc d'apartaments s'estava regant la gespa amb aigua "de boca"


Ensenyen imatges del jardí amb el rec automàtic connectat. És veu un cotxe de la polícia local, unes cames que van direcció a una porteria i un dit que polsa un timbre. A continuació una vista panoràmica de tot el conjunt d'apartaments i el jardí "culpable" d'aquest fet.

A continuació connecten amb la la Regidora de Via Pública (entre altres coses) que parla de que es prendran mesures contra aquest veïns i fa totes les reflexions, bla, bla, bla, sobre el convenient que és no malbaratar l'aigua. Aquestes declaracions no les fa ni al seu despatx, ni a la porta de l'Ajuntament ni tant sols en el lloc dels fets. Les fa a la porta de l'Església.
Jo vaig veure les imatges, vaig al·lucinar en colors. Corrents vaig telefonar a un familiar directe que viu allà. No ho havia vist ja que no era a casa però li semblava que no podia ser cert ja que el porter sap que no ha de regar.
S'espanta pensant que si hi ha denúncia i tractant-se de l'Ajuntament de Castelldefels (que només busca la pela) els caurà una multa de quantia exemplar. Li dic que abans de espantar-se potser caldria que esbrinés què ha passat.
Ahir em telefona i m'explica la versió dels veïns:
- El porter no era a la finca ja que estava signant a Barcelona en el despatx d'un Administrador de Finques el nou contracte de treball, acompanyat per una de les veïnes.
- Sospiten (no poden afirmar-ho de moment) que el denunciant és un veí que està de lloguer i té mala relació amb els propietaris de l'apartament.
- Ténen clar que si una persona qualsevol telefona a la policia local per informar que "algú" està regant el jardí o les floretes no es presenten inmediatament al lloc dels fets: Cotxe de policia, càmeres de TV3 i simultàniament s'entrevista a l'altra punta del poble a la Regidora. El normal és que quant fas la denúncia telefònica et diguin "senyor/a ja anirem a veure que passa. Gràcies per la informació"
- Ténen clar que tot ha estat preparat. Que el veí denunciant ha connectat el rec, ha avisat a policia i TV3 per venjança d'alguna cosa o simplement per fer-se notar.
Ara bé, no pot sortir-li bé ni al veí, ni a l'Ajuntament, ni a TV3 ja que:
a) Han entrat en una propietat privada i a grabar sense permís (crec)
b) El porter no hi era i és demostrable i ningú té autorització per connectar el rec
c) La més important. NO ÉS AIGUA POTABLE. ÉS AIGUA D'UN POU QUE ESTÀ DECLARAT A L'AJUNTAMENT. QUINA PÍFIA!!
Tot plegat un bon merder per aquesta comunitat de veïns ja que ara necessitaran d'un advocat per intentar guanyar un cas en el qual mai s'haurien d'haver trobat.
Els mals rotllos entre veïns s'estan canalitzant a través del rec de plantes i jardins. Avui ha passat a Sant Cugat: dues denúncies, una per regar massa les plantes i l'altre per regar massa el jardí (?)
Que trist!!

1 comentari:

Pere Tor ha dit...

El tema de la convivència als barris costa molt d'afrontar i per part de les Administracions encara més. És com voler clavar un clauet petit amb una excavadora de 50 tones. La administració no encerta, es necessiten mediadors civics, abans aquesta feia la feien els guardies urbans, però ara quasi no hi han. Als pobles hi havia els jutges de pau, potser haurien haver-hi jutges de pau als barris. Es una idea.