dissabte, 9 d’agost del 2008

La Xina esclata

Després d'uns quants mesos manifestant-me en contra de que els JJ.OO. se celebréssin a Beijing ahir vaig volguer veure la cerimònia d'apertura.
No tenia cap dubte de que seria una maravella. Un gran desplegament de l'últim crit en tecnologia, al voltant de 60.000 figurants dins de l'estadi que van fer conéixer al món els grans invents de la Xina, la seva cultura i la seva historia.
En canvi no podia relaxar-me per poder gaudir de les imatges plàstiques i visuals que m'oferia la tele ja que, en comptes de veure una gran posada en escena, només veia gent adoctrinada. En lloc de gaudir de la sincronització dels figurants, em venia al cap que potser castigarien brutalment al voluntari que no ho fes prou bé.
En fí, si la cerimònia en qüestió serveix perquè el govern xinès aprofiti per obrir el país, donar un pas endavant en els drets humans i la població por viure més bé...
Ja s'anirà veient amb el pas del temps. Avui només veig una gran "operació maquillatge"


2 comentaris:

Montse ha dit...

Es una operació maquillatge total, tot això de l'apertura, és una excusa, la veritat sí que han fet una obertura, però econòmica, però las represions segueixen, i la gent segueix vivint en l'opresió d'un sistema del que tardaran de sortir-ne.

Francesc ha dit...

A mi també em va agradar la presentació dels jocs, però també em sentia incòmode pensant una mica això que tu dius.