divendres, 17 d’octubre del 2008

"El Planeta"

El filòsof i escriptor basc, entre altres coses, Fernando Savater ha guanyat el premi Planeta amb la novel·la "La hermandad de la buena suerte".
Aquest home, visceral, maleducat, intolerant, intransigent... Un home amb un odi tan profund a Catalunya i a l'idioma català, ha aconseguit venir fins a Barcelona, entendre els rètols de les carreteres, carrers i d'algunes botigues (poques) Potser fins i tot ha sentit a gent parlar en català tot arriscant-se a agafar una urticària. En definitiva, què no serà capaç de fer pel mòdic preu de 601.000€ ??? Sí senyor! Això són conviccions!

La finalista ha estat Ángela Vallvey amb la també novel·la "Muerte entre poetas"
A aquesta dona, només la coneixia de tertulies de la TV i em cau gairebé tan grossa com Savater (si és possible) No fa gaire, deia que li molestava molt que la gent pensés que tenia afinitat amb el PP i la veritat és que jo també m'emprenyaria. No només té afinitat, és la millor comunicadora de les idees del trío calavera (Aznar, Acebes i Zaplana)
No coneix la llibertat d'expresió. Bé la seva llibertat sí. De vegades de tant radical-nacionalista-espanyola que és, em resulta còmica.

Aquest any ni tan sols regalaré aquests llibres.

5 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Son premis mediatics. És igual l'obra. l'important ´és que el tiu sigui polemista i ja esta.

Francesc ha dit...

És que els catalans són (som) tan tolerants! Que ens deixem fotre i encara somriem. Jo no compraré aquests llibres ni els en faré propaganda. Savater? Sabrà ell que el seu cognom s'assembla molt al catalaníssim "sabater"? En fi, sense més comentaris.

civisliberum ha dit...

Ja se sap, el Premi Planeta es el que paga mes be, peo no te cap tipus de prestigi, es dona a un locutor de TV o algú que surti molt per TV o premsa.
No penso comprar ni un ni l'altre.

Montse ha dit...

Bé no s'ha enviat l'altre missatge, doncs deia que als catalans passi el que ens passi mai ens queixem ni fem res, sigui el que sigui, però no fem res suportem la càrrega i ens queixem, en petit comite.

Bruguers ha dit...

Hola a tots i totes,
També crec que el premi planeta nomès és diners. Tot i així la gent el compra per la publicitat que fan.