dilluns, 8 de desembre del 2008

Festa Major d'hivern a Castelldefels

Ahir diumenge (10h), proposo als meus nebots bessons de recient estrenats 6 anys anar a donar un tomb per la Festa Major.
Baixant de casa seva, ens trobem
l'Ambibús. És una unitat mòbil d'educació ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge que, dóna suport a les activitats de sensibilització ambiental.
En el seu interior hi ha instal·lada una exposició temàtica molt entenedora.
Com que no hi havia gent, vaig poder donar les explicacions a la meva manera als dos nens. Van sortir molt contents i convençuts de que el millor és utilitzar el transport públic.
Després de la visita ens donaven l'enquesta de grau de satisfacció de la mostra i entraves a formar part del sorteig d'una bicicleta plegable. També van sortir convençuts de que ens tocaria.
Després varem anar a la Pl. de l'Església,

Moltes paradetes per visitar: Bijuteries, terrissa, embotits i formatges, caramels i herbes, pa recient fet amb forn de llenya, espelmes, pedres esotèriques, molta mel i per suposat tot tipus de motius nadalencs per guarnir la casa com Déu, la tradició i el gust de cadascú mana.
Jo volia passejar tranquil·lament però els nens corien i corrien, de fet els aburria molt.
Vaig portar-los a la zona de jocs tradicionals infantils i va estar solucionat. Vam fer una partida de parxís (era gegant) compartint amb altres nens i nenes i després varem ballar en rotllana unes quantes coreografies de les establertes per animació infantil. Encantats!!!
Amb tot això s'ens va fer tardíssim i haviem de solucionar el dinar. No cal dir que quant els vaig convidar a casa l'alegria va ser inmensa. Menú inmillorable: pollastre rostit amb xampinyons, patates fregides, croquetes i gelat.
Després de dinar migdiada per carregar piles per tornar a sortir al carrer.
Tocava veure la Cercavila pels carrers del centre de Castelldefels.
Com sempre, tenen molta il·lussió per veure el ball de diables però són uns "caguetes" i fugen en sentir el primer trò.
Són nens "pessats i cansats" però només que els hi deixis una miqueta de llibertat, t'adones que realment són macos i carinyosos. Amb mi es porten bé.
Per cert, on és la gent del poble???

3 comentaris:

Montse ha dit...

Hola a Malgrat també es Festa Major, y ha hagut moltes coses, llàstima que el temps no ha acompanyat, i a mi quan no fa sol i fa molt de vent no m'agrada massa sortir, però bé hem anat al mercat dels pagesos, als gegants, correfoc, i etc... a part de passar und dies tots junts a cas, decorant la casa de nadal.

Francesc ha dit...

Estas feta una tieta d'aquelles que no s'obliden mai. Salutacions

Què t'anava a dir ha dit...

La gent marxa de pont. La vida és montada al reves.