dijous, 11 de desembre del 2008

Llums de Nadal

Malgrat la polèmica que envolta l'enllumenat de Nadal a pobles i ciutats, jo també vull dir la meva:
Puc entendre que és una despesa energètica. Puc deixar dir, sense contradir, als que opinen que és contaminació lumínica. Puc entendre, sense compartir, que és una despesa econòmica que no serveix per a res. Puc tolerar al qui diu que es pengen motius cristians i que s'ha de tenir en compte la pluralitat religiosa i que Espanya és aconfessional, etc...
Ara bé, el que no entenc és per què a Castelldefels s'han penjat uns llums de Nadal que omplen de lletjor el poble. Almenys al meu barri.
M'estimaria més no tenir llumetes que una cenefa escanyolida i amb bombetes foses. També puc parlar de llums que diuen "Bones compres" o "Bones Festes" escrit amb lletres del revés sense cap tipus de gràcia.
L'il·luminació nadalenca transmet optimisme i l'optimisme ens fa falta.

3 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Tanta creativitat és dolenta i ho esgavella tot

Pere Tor ha dit...

Be m’ho has posat tant bé Bruguers, que no podré resistir la temptació de dir-hi alguna cosa.
Anys enrere havia estat comerciant. I amb d’altres companys m’havia encarregat de posar llums al carrer.
Deixant de banda les qüestions religioses, els llums de Nadal fan festa, la llum dona alegria i ens predisposa a estar més contents. Si mirem als països nòrdics veurem que la llum és una teràpia contra la depressió.
I si templeja la depressió sentimental de les persones, doncs també per simple acumulació ajuda a preveure o mitigar la depressió econòmica.
Així ho veuen les gran superfícies comercials que són les primeres que s’apunten al carro de la il•luminació especial per aquestes dates. I així ho veuen les botigues petites que en el seu afany de mantenir viu el servei de proximitat, veuen en d’iluminació nadalenca una manera de fer clients.
Ja fa 8 anys que no soc comerciant i en fa 5 d’anys que ja no col•laboro a penjar els llums.
Però encara avui quan veig un carrer ben il•luminat tinc aquella cosa.

Francesc ha dit...

Que vinga, que vinga, que vinga la llum!!! A mi també m'agrada veure eixos llumets de Nadal tan bonics. Salutacions