dissabte, 7 de febrer del 2009

Regatejar o negociar ?

Regatejar és una acció individual, és una ràpida demostració de poder. Tractar d'obtenir una cosa a un preu més baix.
Negociar és més un procés de comunicació mútua. Negociar no és escoltar el que et diuen sino entendre el que volen. És l'art de deixar que "els altres" triïn el que tu vols.
Es considera normal negociar a partir de posicions de força, tot i que aquest no és el sentit. Fa molt de temps que tots hem de jugar al "Jo guanyo, tu perds" Es genera una tensió desmesurada.
Les dones estem convençudes de que els homes saben negociar millor que nosaltres i per això en molts casos ens enpetitim i fem mals negocis totes soletes.
El 50% dels homes negocien el seu sou en canvi només i ha un 5% de les dones.
Ara això sí, sabem regatejar bastant quan anem a comprar. Deu ser supervivència domèstica.
De totes maneres quan un ric (o una rica) regateja el preu d'una gran adquisició en diem que ha fet un bon negoci.

3 comentaris:

Pere Tor ha dit...

El regateig es refereix al preu a pagar per un producte o servei,normalment el regateix és més senzill. En canvi crec que la negociació es més amplia ja que implica multitud d'aspectes a acordar. Per exemple el mobbing, com es compensa el mobbing, es una questió de diners o es una questió de dignitat?. Es per regatejar o per negociar?.

Què t'anava a dir ha dit...

Regatejar és una part del negociar, però ens molts casos poden ser sinònims.

Pere Tor ha dit...

Negociar vol dir trobar solucions de compromís. Continuament estem "negociant" ja que quan anem a buscar feina, quan "pactem" les vacances amb el jefe o bé amb la parella, de fet estem "negociant" d'una manera informal si voleu, però negociem.
Quan anem a comprar, el com ens gastem el nostre pressupost es fruit d'una negociació. La nostra càrrega de treball, quins estudis volem fer l'any vinent o els propers 5 anys. Com portarem un negoci. Quins mitjans necessitem per organitzar un esdeveniment. Tot procés vital de la nostra existència, ha requerit previament una negociació. Jo avui vull fer l'amor amb la meva parella, ella ho voldrá també?. Tindra mal de cap?. Tindrem temps?. o preferirá veure una peli?. Fins i tot amb el tema de fer l'amor, negociem sense donar-nos compte, amb la nostra parella. Je, je, je, je.