dimarts, 23 de juny del 2009

UN TAURÒ A GAVÀ

Un tauró de l'espècie Hexanchus griseus, anomenat també xovato o bocadolça de morró rodó, ha estat trobat aquest matí en una platja de Gavà (Barcelona). Els tècnics de la Fundació CRAM han certificat que es tractava d'un exemplar molt jove de 2,2 metres de longitud,i no s'han determinat les causes de la mort ja que es trobava en un avançat estat de descomposició. El xovato és una espècie inofensiva que s'alimenta de peixos i crustacis, arribant a vegades a menjar carronya.
Es tracta d'un tauró que viu a grans profunditats, entre 90 i 2000 metres, i és fàcilment identificable gràcies a l'aleta dorsal petita situada a la part posterior de l'animal, prop de l'aleta cabal. A més, presenta 6 esquerdes branquials i no 5 com la majoria de taurons del mediterrani. Encara que es tracta d'una espècie molt habitual en el mediterrani està classificat com a vulnerable en la llista vermella d'espècies amenaçades de la Unió Internacional de la Naturalesa (IUCN).Aquesta notícia l'he tret de:
"La fundació CRAM. Entitat privada, sense ànim de lucre,destinada a la recuperació i a la conservació del medi marí i les seves espècies amenaçades ."

4 comentaris:

AVV de Gavà Mar ha dit...

Hola Bruguers, nosaltres hem publicat també una fotografia realitzada amb mòbil per una veïna sobre aquest tauró i la que va sortir al diari AVUI:

http://www.gavamar.com/noti.php?noticia=001912

Tindries la teva foto en un format més gran?
Gràcies

Bruguers ha dit...

Hola "Gavà Mar",
Ho sento però aquesta foto la vaig treure de El periódico.
Gràcies per llegir-me. No coneixia el vostre web i me l'afegeixo per seguir-vos.

garmir ha dit...

Hola Bruguers:
Quina por, una abraçada.
Edmón.

Montse ha dit...

HOLA BRUGUERS!!! Com et va tot, fins avui no m'havia tornat a connectar des de que va morir el meu pare, no sabia que dir, només tenia coses tristes, però bé a mica en mica segueixo, i ara reemprenc la comunicació amb tots vosaltres. UN PETONÀS