diumenge, 1 de juliol del 2007

Castelldefels - Posa't maca!!!!



Fa uns mesos que se m'ha donat per observar el comportament dels veïns del meu carrer en el moment que baixen les escombraries als contenidorrs.
La majoria. Si sí, dic majoria no separen la brossa.Algunes persones la porten separada de casa i després dipositen les bosses equivocant-se de contenidor (suposo que ni se n'adonen). Després tenim un parell de veïns especialistes en deixar-ho tot a terra, al voltant dels cubells. Direu que per dos veïns no n'hi ha per tant. Doncs molesten molt ja que generen molta brossa. Un té un magatzem, pel que llença (mol sovint) es dedica a alguna cosa d'ortopèdia ja que els catàlegs i mostraris son de genolleres, colceres, faixes... és incapaç de tirar-ho al contenidor del paper o rebuig depen del que sigui, sempre hem de tenir-ho a terra i a qualsevol hora. He telefonat a la Policia Local en dues ocasions, però diuen que si no l'enxampen fent-ho no poder fer res. Dic jo, els catàlegs no demostren prou? L'altre espabilat avui ha deixat a terra: 4 cadires, 1 làmpada i 1 bossa amb roba i sabates. És dissabte i ho ha fet pel matí.
Per la nostra zona passen a recollir els trastos vells els dimarts a la nit. Doncs no hi ha manera que es molestin a fer-ho bé.
He telefonat al "número net" i la noia que l'aten m'ha explicat que tot i sent un carrer de primera, la gent és molt deixada amb els elements comuns. Però també m'ha dit una cosa curiosa: Que s'han detectat vehicles que venen d'altres barris o bé els pertoca altres contenidors i descarreguen els trastos en els "nostres" argumentant que estan en un lloc que te més cabuda ja que no estan al portal de cap casa.És al parc de la Muntanyeta. Increible!
Dilluns aniré a l'Ajuntament a fer una instancia per deixar constancia escrita d'aquest fet i solicitar que el policia local que li toca el meu carrer, es passeji una miqueta. Segurament ells no veruà res però si que el veuran i la seva sola presència ja serà dissuassoria.

2 comentaris:

garmir ha dit...

Hola Bruguers:
Aqui a Bcn , el diari LA VANGUARDIA d´avui porta que l´ajuntament no ha renovat el contracte a 42 promotors civics que precisament s´encarreguen d´això que esmentés al teu article, amb un PDA prenen nota de les coses mal deixades o dels forats del carrer i si agafen al infractor truquen a la Guàrdia Urbana que és l´única amb potestat sancionadora.
Si et serveix de consol, aqui a casa els contenidors sempre tambè estan desbordats, jo a vegades quan vaig a tirar la brossa de papers , el de papers està tan ple que no entra, de vegades. Passa a tot arreu.
Una salutació.

Salva ha dit...

hola Bruguers:
A Malgrat de Mar el que fan falta son més contenidors de materies reciclables. Jo ja els tinc a prop però abans tenia que ficar-ho tot al maleter de cotxe i desplaçar-me bastant per llençar-ho.
Com diu Garmir s' omplen i triguen dies a buidar-los i la gent ho deixa a fora.