dimecres, 30 d’abril de 2008

BOCAIRENT (València)

Un petit homenatge al meu sogre:






Vista típica del poble i una recepta emblemàtica
.
.
.
.
ARRÒS AL FORN

Ingredients:

1 tomaca sencera i mitja per a ratllar
1 pebrot roig
1 grapat de cigrons (100 g)
1 cabeça d'alls
2 butifarres de ceba
1 creïlla gran
400 g d'arròs
800 cl de caldo suau
Oli, sal i safrà

Elaboració:

Bulliu els cigrons durant mitja hora. Si els feu servir de pot us estalvieu la feina.
Sofregiu el pebrot, la creïlla tallada a rodanxes i els alls amb pell (cabeça sencera)
Afegiu-hi mitja tomaca ratllada.
Poseu l'arròs a la cassola de test, aboqueu-hi el sofregit i el llegum, i remene-ho bé.
Afegiu-hi les butifarres i la tomaca partida pel mig.
Aboqueu-hi el caldo i tasteu-ho.
Espolseu el safrà i poseu la cassola a forn mig durant tres quarts d'hora.

El resultat és aquest:


.
Aquesta cassola és mol vistosa, ràpida, barata i boníssima.

5 comentaris:

Francesc ha dit...

Un consell: no vages a Terra Mítica. Jo tampoc no hi he anat però, pel que me n'han explicat, no hi ha arbres, hi fa un sol que bada les pedres i tot és caríssim. Jo preferisc Port Aventura. Ací si que et parlen en català.
Pel que fa a l'arròs, boníssim! A Beneixama, normalment solem posar-hi el brou del "putxero" (la nostra "escudella i carn d'olla) i els cigrons que s'hi couen. La veritat és que jo no n'hi posaria mai dels de pot. Però també en venen de remullats que poden fer el mateix servei... Tu mateixa.
La foto de Bocairent és molt bonica. Quan la meua dona i jo passem amb el cotxe per Bocairent per la nit, tot il·luminat, solem anomenar-lo amb estimació "el Betlemet". Salutacions.

peretor ha dit...

Hola que tal: em penso que aviat posaré en practica la recepta que ens expliques. El que passsa es que vull aclarir una coseta. Mira sort que la Wam m'ho va explicar una vegada i encara m'enrecordava.
Aixó de la creïlla que carai és. Que potser és una fruita tropical?.

Bruguers ha dit...

Peretor:
He volgut respectar, pel que he pogut aprendre, la variant lingüística del nostre idioma que es parla al poble (malgrat algú ens vulgui fer creure que n'és un altre.
La creïlla és la patata ;-)

peretor ha dit...

Molt bé Bruguers. La Wam es una antiga companya de feina que em va explicar lo de les creïlles i bueno al veure que utilitzaves el mot, m'ha fet molta grácia.
Respecte el tema de la divisió entre valencians i catalans, bé no t'ha de sorpendre, a part de la rivalitat lógica que pugui haver-hi entre veíns, pensa que una col.laboració estreta entre les dues comunitats está expresament prohibida per la Constitució Espanyola i per tant sería inconstitucional. Sorpresa?.
Quan poguis llegeix l'article 145 apartats 1 i 2.
Els acords de cooperació entre comunitats autónomes han d'estar aprovats per les Corts Generals.
Toma castanya !!.

Bruguers ha dit...

Hauré de llegir la Consti de nou. Ho vaig fer fa anys mentre decidia si em presentava a unes oposicions.
Revisaré l'article que dius.
Ja ho deia aquell "atado y bien atado"