dimecres, 14 de gener de 2009

Anar en Metro

Cada dia agafo la Línia 1 del metro a l'estació "Plaça de Sants" per anar a treballar i diàriament em pregunto: per què pago? i de seguida tinc la resposta: Ho he de fer ja que és la meva obligació. No és un sevei grautït i, a més a més, perquè a l'utilitzar el títol integrat ja porto el bitllet "pagat" al cancelar-lo a Castelldefels. Ja veieu que és un diàleg súper profund :)

Això ve al cas ja que estic convençuda, després de molts dies de fixar-m'hi, que sóc la única persona que al voltant de les 7:30h del matí cancel·lo el bitllet en aquesta estació. Persones de totes les edats obren la porta de sortida amb total normalitat i sense immutar-se. Com si fos la cosa més natural de món. Val a dir que no hi ha personal ni a taquilla ni vigilant. Realment em sento idiota, però...

Ahir, cosa insòlita, a l'andana vaig trobar-me a una parella de "seguretat" i vaig preguntar-lis per aquest fet. Van contestar-me que ja ho sabien però que tenien ordres de no increpar ningú. Què ells vigilen per la integritat de les persones, però no els interessa si paguen o no.
Un d'ells va permetre's el luxe de recomanar-me que no pagués ja que "tot el que pugui sortir gratis s'ha d'aprofitar" també va dir-me que "és una vergonya el que s'ha apujat el preu del transport públic"
Hi ha qui diu que és un acte de protesta ciutadana per cridar l'atenció dels responsables polítics davant els abusos que patim els ciutadans per part de les empreses de tranport públic (autobús, metro i tren) que donen un servei mediocre a preu de categoria.
Seré antiga però, mal em senti com d'un altre planeta, seguiré pagant el meu bitllet.

4 comentaris:

peretor ha dit...

Be soposo que es una qüestió de civilització. Si no paguem el metro perque no ens agrada el preu. Tampoc hauriem de pagar la hipoteca perque es massa cara, ni el gas, ni l'aigua, ni la llum, hauriem n'anar al super i no pagar. Al Corte Ingles i saltar-se la caixera, etc.
Esclar que portat a un extrem, acabariem tots plegats vivint a l'edat de pedra, així si que deixariem de pagar tots els serveis que rebem. Però estic segur que fins i tot així no estariem millor que ara. Per tant la meva conclusió final, es que mes val que fem l'esforç de pagar el bitllet de metro.
En tot cas si el sistema no ens agrada sempre tindrem dret a reclamar.

Francis Black ha dit...

yo tuve un problema hace unos dias , lo explique en mi blog :

http://borraelhumodetufrente.blogspot.com/2008/12/ferrocarriles.html

Hay que pagar pero el servicio es malo .

peretor ha dit...

De fet jo agafo el metro cada dia a la mateixa estació de metro de Sants, però una hora més tard i a aquella hora, gairebé tothom paga el transport. També es veritat que de tant en tant em trobo amb una brigada de 5 o 6 revisors que demanen el bitllet i per tant a aquella hora hi ha la "pressió" suficient per evitar la temptació de no pagar.
Esta clar, que sempre hi haurá gent que no podrá pagar, ect. Pero aixó entenc que ja es un tema de serveis socials, però la gran majoria ho pot fer i ho ha de fer.

Miquel Casellas ha dit...

Ja saps el que et toca. siguis solidària