dimecres, 23 de juliol del 2008

Tele 5

Transcripció d'un e-mail que vaig rebre fa uns dies. Que cadascú faci el que cregui oportú.

La cadena de televisió Telecinco s'ha adherit al "Manifiesto por la lengua común", que el passat 23 de juny va presentar un grup d'intel·lectuals a Madrid.
Tele5 comparteix les exigències d'aquest grup d'intel·lectuals, entre els quals hi ha Mario Vargas Llosa, Fernando Savater o Álvaro Pombo, que demanen que el parlament espanyol elabori una normativa per fixar que el castellà sigui la llengua oficial de tot el territori i l'única que pot ser-li suposada als seus ciutadans.
Telecinco és la primera televisió que s'adhereix a aquest manifest. A més, Telecinco ha dit, a l'informatiu del migdia, que "posa a disposició del col·lectiu que porta aquesta iniciativa el seu canal de televisió per donar suport a aquest projecte".
Si ells s'adhereixen al manifest, nosaltres ens adherirem a una vaga que consisteix en no mirar telecinco.
Això no és un boicot, sinó una vaga.
Per a qui no ho sàpiga T5 és líder d'audiència a Catalunya. Ells a canvi d'això s'adhereixen a un manifest que preten que el català (entre altres llengües) sigui relegat i menyspreat.
Si els catalans ens uníssim podriem aconseguir fer-nos respectar. En el seu dia ho vàrem aconseguir am la marca "Pascual"
Ja va sent hora d'impedir que la gent que no enten el que significa el respecte a una llengua igual de vàlida que la seva ens segueixi prenent el pèl. Ja està bé!
Per què agrada tant agredir Catalunya en general i la seva llengua en particular?
Grup d'Intel·lectuals? Veien la fauna que ha signat el "Manifiesto" potser que li busquin un altre adjectiu. Ara mateix em vénen uns quants al cap.

7 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

Deu ni do.

Francesc ha dit...

Nosaltres ja no mirem T5 des que ens vam assabentar que s'havia adherit al "Manifiesto". A més, n'hem fet propaganda a d'altres companys que n'han fet el mateix.

Francesc ha dit...

Al diari "Avui" de hui hi trobaràs una manera de protestar directament a T5 i a d'altres llocs. Són uns impresentables llengüicides. Salutacions.

Anònim ha dit...

Tele 5 no l'he mirada mai per la mala qualitat de programes que te. Realment es una televisio per catetos.
Hi ha una dita castellana que diu: "Dios los cria y ellos se juntan". Tot va lligat.
Per cert, jo ja la tinc desintonitzada aquesta cadena.

Montse ha dit...

Ei Bruguers, jo no he visto el manifest aquest, però m'ho va dir el meu fill des de llavors no posem T5, vaja impresentables, sembla que ficar-se en contra de la nostra llengüa els fa ser més "espanyolitos" o jo que sé.
És líder a Catalunya, perquè s'empra més el castellà que el català.

Pere Tor ha dit...

El que més em sorpren, és que amb tant d'activisme contrari al català com hi ha. Encara hi hagi gent disposada a parlar-lo.
Mira que som tosuts, ostia!

civisliberum ha dit...

Aquesta gent no se com pot viure amb tant d'odi contra nosaltres, o potser es que viuen per odiarnos.
Si aixi son feliços prouta penaq tenen, de gent menyspreable el mon es ple.
Miraba algun programa de la Tele5, pero deixare de fer.ho.